MARTÍNEZ AMORÓS, JULI / GUIJARRO CONTRERAS, ROSA ANNA / LÓPEZ RAMÓN, JESÚS ÁNGEL / MIRA NAVARRO, IRENE / RUIZ VÁZQUEZ, VIRGÍNIA / DOMÈNECH SEMPERE, MA
Destinatari. Punt per punt A2 és un curs de valencià destinat a aprenents sense cap coneixement previ del valencià, però que dominen amb prou solvència una altra llengua romànica, com ara el castellà, el gallec, el francés o l'italià, entre altres.
Estructura del curs i punt de partida. És un curs per a autoaprenents o per a seguir a l'aula, compost per 18 unitats. Les 17 primeres desenvolupen el temari i l'última ofereix un model de prova, que permet posar en pràctica els coneixements adquirits.
Conté exercicis autocorrectius, propostes d'activitats orals i un mètode pedagògic innovador: ensenya a fer, és a dir, a usar la llengua des d'un primer moment.
El punt de partida de Punt per punt A2 són les conjugacions dels verbs més usuals, per exemple ser, estar, tindre, vindre, poder, etc. L'objectiu que ens plantegem és doble: ressaltar que conjugar correctament és la base per a adquirir un domini fluid en qualsevol llengua; i ajudar l'aprenent a fer frases i comunicar-se des del mateix moment que comença el curs.
Estructura de les unitats i metodologia. A partir del significat dels verbs, proposem les explicacions de vocabulari i de gramàtica, reforçades per breus píndoles sobre curiositats que fan que l'aprenentatge resulte dinàmic i atractiu.
Les activitats escrites són senzilles i amb un component visual molt important, que permet vincular les paraules amb els conceptes sense necessitat de traduir-les a cap altre idioma. L'adquisició del model oral es complementa amb consells de pronúncia,
comparacions amb unes altres llengües, un gran nombre d'activitats orals, enllaços a cançons tradicionals i els textos per a les comprensions orals de la unitat 18.
L'equip de Punt per punt A2 està compost per Juli Martínez Amorós (coordinador), Rosa Anna Guijarro Contreras, Jesús Ángel López Ramón, Irene Mira Navarro, Virgínia Ruiz Vázquez i Maria Josep Domènech Sempere, i compta amb el suport del Servei de Llengües de la Universitat d'Alacant.